Toegangsregels voor geëncrypte bestanden maken voor programma's

Zo maakt u toegangsregels voor geëncrypte bestanden voor programma's:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Managed devices in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de relevante clientcomputers behoren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Policies.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid en dubbelklik om de beleidseigenschappen te openen.
  5. Selecteer Data EncryptionFile Level Encryption in het beleidsvenster.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptiemodus de optie Volgens regels.

Toegangsregels worden alleen in de modus Volgens regels toegepast. Als u na het toepassen van de toegangsregels in de modus Volgens regels overschakelt naar de modus Ongewijzigd laten, dan negeert Kaspersky Endpoint Security alle toegangsregels. Alle programma's hebben dan toegang tot alle geëncrypte bestanden.

7. Selecteer rechts in het venster het tabblad Regels voor programma's.
  8. Als u programma's uitsluitend uit de Kaspersky Security Center-lijst wilt selecteren, klikt u op de knop Toevoegen en selecteert u in de vervolgkeuzelijst de optie Programma's uit Kaspersky Security Center-lijst.
    1. Geef filters op om de lijst met programma's in de tabel te beperken. Kies hiervoor de waarden van de parameters Programma, Leverancier en Periode toegevoegd alsook alle selectievakjes uit het blok Groep.
    2. Klik op Vernieuwen.
    3. In de tabel ziet u programma's die aan de toegepaste filters voldoen.
    4. Schakel in de kolom Programma de selectievakjes naast de programma's in waarvoor u toegangsregels voor geëncrypte bestanden wilt maken.
    5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Regel voor programma's de regel die de toegang van programma's tot geëncrypte bestanden zal bepalen.
    6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Acties voor programma's die eerder zijn geselecteerd de actie die Kaspersky Endpoint Security moet uitvoeren op de toegangsregels voor geëncrypte bestanden die eerder voor die programma's zijn gemaakt.

De details van een toegangsregel voor geëncrypte bestanden voor programma's ziet u in de tabel op het tabblad Regels voor programma's.

9. Als u programma's handmatig wilt selecteren, klikt u op de knop Toevoegen en selecteert u in de vervolgkeuzelijst de optie Aangepaste programma's.
    1. Typ in het invoerveld de naam of lijst met namen van uitvoerbare bestanden van programma's, inclusief hun extensies.

U kunt ook de namen van uitvoerbare bestanden van programma's vanuit de Kaspersky Security Center-lijst toevoegen door op de knop Toevoegen vanaf Kaspersky Security Center-lijst te klikken.

2. Voer indien nodig in het veld Beschrijving een beschrijving voor de lijst met programma's in.
    3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Regel voor programma's de regel die de toegang van programma's tot geëncrypte bestanden zal bepalen.

De details van een toegangsregel voor geëncrypte bestanden voor programma's ziet u in de tabel op het tabblad Regels voor programma's.

10. Sla uw wijzigingen op.